Menu
Your Cart

Trebuie să aveți minim 18 ani pentru a vizita această pagină.
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Vinuri albe

Șase lucruri mai puțin cunoscute despre vinul alb

Pentru struguri de calitate superioară, din care să iasă cele mai bune vinuri albe, plantațiile de viță de vie trebuie să beneficieze de suficiente zile ploioase, de suficient soare, dar și de un atent proces de selectie a strugurilor. Procesul de producție, dar și modul în care vinul este păstrat și învechit joacă și ele un rol important.
Descoperă mai jos șase lucruri mai puțin cunoscute despre vinul alb.

Conținutul de zahăr al vinului alb

Când vorbim despre zahăr ne referim, de fapt, la zaharuri care sunt conținute și acumulate în mod natural de bobul de strugure. În vin nu este voie, sub nici o formă a sa, să se adauge zahăr. Se poate adauga numai must de struguri cu conținut ridicat de zaharuri.

Conținutul de zaharuri din vinul alb diferă în funcție de procesul de fermentare preferat de producător. Acesta nu este influențat în niciun fel de soiul de struguri din care este produsă băutura.


 • Vinuri albe seci

  – se obțin cu ajutorul unor drojdiilor naturale care traiesc in must și care consumă zahărul din acesta. Astfel, vinul rezultat va rămâne cu o cantitate mai mică de 4 grame de zahăr per litru;

 • Vinuri albe demiseci

  – procesul de fermentare este stopat, pentru ca drojdiile să nu consume tot zahărul. Rezultă un vin demisec, cu o concentrație de zahăr cuprinsă între 4 și 12 g/litru;

 • Vinuri albe demidulci

  – atunci când concentrația de zahăr rămasă în băutură este mai mare 12 grame la litru, dar nu depășește 50, vorbim despre un vin demidulce;

 • Vinuri albe dulci

  – concentrația de zahăr depășește în aceste vinuri 50g la litru. Se obțin prin adăugare de must de struguri concentrat sau prin păstrarea strugurilor pe vița-de-vie până în luna noiembrie pentru deshidratare. Strugurii pot fi pastrati și în încăperi speciale la temperatură scăzută. Aceste încaperi permit deshidratarea bobului de strugure astfel încat scade conținutul de apă treptat și procentual crește conținutul de zaharuri.


Brand: 7ARTS
7ARTS Fantezie, vin alb sec produs in DOC Banu Maracine, un asamblaj din Sauvignon Blanc, Feteasca Alba si Tamaioasa Romaneasca. Foarte aromat, atat in nas cat si in gust. Un vin complex, in care aromele de iasomie, petale de trandafir pentru dulceata si fructe fructe exotice se intrepatrund armonio..
53 lei
Ex Tax:53 lei
Brand: 7ARTS
Strugurii au fost culesi manual la mijlocul lunii Septembrie. Mustul obtinuta fara presare a fost fermentat la temperatura scazuta. Fermentatia alcoolica a fost urmata de o maturare in baricuri noi de stejar romanesc timp de 8 luni.In nas arome florale. Gust bogat, predomina notele de mar verd..
55 lei
Ex Tax:55 lei
Brand: Gitana
Combinaţia de struguri Chardonnay şi Fetească Regală culeşi din zona Valul lui Traian conturează profilul unui vin extraordinar, cu un buchet amplu şi elegant, care reflectă foarte bine specificul zonei. Registrul aromatic al vinului este extrem de unitar, mirosul şi gustul aflându-se într-o..
40 lei
Ex Tax:40 lei
Cupaj din soiurile Chardonnay 75% si Riesling Italian 25%, vinul are o culoare galben pai, arome florale si note de fructe galbene, cu tuse de anason si salvie...
42 lei
Ex Tax:42 lei
Brand: Purcari
Alb de Purcari - senzual, ușor, catifelat - îţi seduce simţurile asemenea primei iubiri. Cu o culoare aurie deschisă, are o aromă complexă de fructe dulci, cu nuanţe fine de miere şi cu note de mirodenii pe final. Gustul plin, fructat, este bine echilibrat cu accentele ample, dar delicate de ..
104 lei
Ex Tax:104 lei
Brand: Purcari
Alb de Purcari - senzual, ușor, catifelat - îţi seduce simţurile asemenea primei iubiri. Cu o culoare aurie deschisă, are o aromă complexă de fructe dulci, cu nuanţe fine de miere şi cu note de mirodenii pe final. Gustul plin, fructat, este bine echilibrat cu accentele ample, dar delicate de ..
185 lei
Ex Tax:185 lei
Brand: Crama Aramic
Vin cu o culoare galben-verzui se dovedeste a fi unul  complex, având fructuozitate, prospețime și mineralitate, regasindu-se toate caracteristicile celor trei soiuri...
43 lei
Ex Tax:43 lei
Brand: Alira
Alira Sauvignon Blanc este singurul vin alb din portofoliul cramei. Vinul are un corp mediu si o aciditate placuta, tipica soiului. Olfactiv si in gust, vinul etaleaza arome de citrice, fructe exotice si iarba verde...
40 lei
Ex Tax:40 lei
Intens, cremos, cu arome de fructe tropicale, pere si pepene galben, bine integrate de note lemnoase si vanilie. Corpolent si catifelat, cu aciditate bine echilibrata, acest vin impresioneaza prin buchet atragator si postgust lung. Savuros alaturi de mancaruri cu sos alb, homar, carne de cur..
73 lei
Ex Tax:73 lei
Afişare 1 - 12 din 303 (26 pagini)