Menu
Your Cart

Trebuie să aveți minim 18 ani pentru a vizita această pagină.
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Vinuri albe

Șase lucruri mai puțin cunoscute despre vinul alb

Pentru struguri de calitate superioară, din care să iasă cele mai bune vinuri albe, plantațiile de viță de vie trebuie să beneficieze de suficiente zile ploioase, de suficient soare, dar și de un atent proces de selectie a strugurilor. Procesul de producție, dar și modul în care vinul este păstrat și învechit joacă și ele un rol important.
Descoperă mai jos șase lucruri mai puțin cunoscute despre vinul alb.

Conținutul de zahăr al vinului alb

Când vorbim despre zahăr ne referim, de fapt, la zaharuri care sunt conținute și acumulate în mod natural de bobul de strugure. În vin nu este voie, sub nici o formă a sa, să se adauge zahăr. Se poate adauga numai must de struguri cu conținut ridicat de zaharuri.

Conținutul de zaharuri din vinul alb diferă în funcție de procesul de fermentare preferat de producător. Acesta nu este influențat în niciun fel de soiul de struguri din care este produsă băutura.


 • Vinuri albe seci

  – se obțin cu ajutorul unor drojdiilor naturale care traiesc in must și care consumă zahărul din acesta. Astfel, vinul rezultat va rămâne cu o cantitate mai mică de 4 grame de zahăr per litru;

 • Vinuri albe demiseci

  – procesul de fermentare este stopat, pentru ca drojdiile să nu consume tot zahărul. Rezultă un vin demisec, cu o concentrație de zahăr cuprinsă între 4 și 12 g/litru;

 • Vinuri albe demidulci

  – atunci când concentrația de zahăr rămasă în băutură este mai mare 12 grame la litru, dar nu depășește 50, vorbim despre un vin demidulce;

 • Vinuri albe dulci

  – concentrația de zahăr depășește în aceste vinuri 50g la litru. Se obțin prin adăugare de must de struguri concentrat sau prin păstrarea strugurilor pe vița-de-vie până în luna noiembrie pentru deshidratare. Strugurii pot fi pastrati și în încăperi speciale la temperatură scăzută. Aceste încaperi permit deshidratarea bobului de strugure astfel încat scade conținutul de apă treptat și procentual crește conținutul de zaharuri.


Brand: 7ARTS
7ARTS FantezieDescriere produs:7ARTS Fantezie este un vin alb sec de înaltă calitate, produs în regiunea Dealurile Olteniei, sub denumirea de origine controlată (DOC) Banu Maracine. Acest vin este un asamblaj complex și armonios de Sauvignon Blanc, Feteasca Alba și Tamaioasa Romaneasca, fiind r..
53,00 lei
Ex Tax:53,00 lei
Brand: 7ARTS
Strugurii au fost culesi manual la mijlocul lunii Septembrie. Mustul obtinuta fara presare a fost fermentat la temperatura scazuta. Fermentatia alcoolica a fost urmata de o maturare in baricuri noi de stejar romanesc timp de 8 luni.In nas arome florale. Gust bogat, predomina notele de mar verd..
55,00 lei
Ex Tax:55,00 lei
Alb de Petro Vaselo 2023Scurtă descriere a vinului:Alb de Petro Vaselo este un vin alb sec de înaltă calitate, produs de crama Petro Vaselo din inima Banatului, regiunea Recaș. Această cramă se întinde pe o suprafață de 172 hectare și are o tradiție viticolă de peste 500 de ani, conform documentelor..
42,00 lei
Ex Tax:42,00 lei
Brand: Purcari
Alb de Purcari - senzual, ușor, catifelat - îţi seduce simţurile asemenea primei iubiri. Cu o culoare aurie deschisă, are o aromă complexă de fructe dulci, cu nuanţe fine de miere şi cu note de mirodenii pe final. Gustul plin, fructat, este bine echilibrat cu accentele ample, dar delicate de ..
104,00 lei
Ex Tax:104,00 lei
Allegrini Lugana Oasi Mantellina este un vin alb sec, provenit din regiunea Lugana, situată în nordul Italiei, la granița cu regiunea Lombardia și regiunea Veneto. Acest vin este produs de celebrata casă de vinuri Allegrini, cunoscută pentru vinurile sale de înaltă calitate, care exprimă autenticita..
110,00 lei
Ex Tax:110,00 lei
Anima Chardonnay Oak 2022, sec, 750ml
Comandă telefonic
Intens, cremos, cu arome de fructe tropicale, pere si pepene galben, bine integrate de note lemnoase si vanilie. Corpolent si catifelat, cu aciditate bine echilibrata, acest vin impresioneaza prin buchet atragator si postgust lung. Savuros alaturi de mancaruri cu sos alb, homar, carne de cur..
90,00 lei
Ex Tax:90,00 lei
Antinori Cervaro Della Sala 2020,sec, 750ml
Comandă telefonic
Brand: Antinori
Antinori Cervaro della Sala este un vin alb sec de excepție produs de celebrata casă de vinuri Antinori din Italia. Acest vin este renumit pentru calitatea sa superioară și pentru faptul că se numără printre cele mai cunoscute și apreciate vinuri albe din Italia.Anul 2020 a fost un an bun pentru pro..
415,00 lei
Ex Tax:415,00 lei
Brand: Antinori
Antinori Villa Antinori Bianco este un vin alb sec produs de faimoasa casă de vinuri Antinori din Italia. Acest vin reprezintă o expresie a tradiției și excelenței viticole italiene, fiind realizat dintr-o combinație de soiuri de struguri autohtone și internaționale, pentru a obține un echilibru per..
65,00 lei
Ex Tax:65,00 lei
Artisan Tamaioasa Romaneasca 2018, Sec , 750ml
Comandă telefonic
Intens aromat cu miros de trandafir si busuioc, tonuri de caise si pere coapte bine integrate intr-o structura corpolenta cu aciditate revigoranta. Gustul culmineaza cu o explozie de arome, predominante fiind cele de tamaie, grapefruit rosu si piersica. Se poate servi ca aperitiv sau alaturi d..
50,00 lei
Ex Tax:50,00 lei
Vin parfumat, cu arome de trandafiri, busuioc si pepene galben, senzatii gustative de miere, echilibrate de o aciditate vioaie. Recomandat la foie gras, produse de patiserie si deserturi sau alaturi de mancarurile asiatice cu sosuri dulci, bine racit la temperatura de 4-6 gr. C...
60,00 lei
Ex Tax:60,00 lei
Brand: Arzuaga
Arzuaga Fan D'Oro Blanco este un vin alb sec produs de Bodegas Arzuaga Navarro, o crama de renume din regiunea Ribera del Duero din Spania. Acest vin este cunoscut pentru a fi un asamblaj alb complex, realizat în principal din struguri Verdejo, care este o varietate autohtonă spaniolă, dar poate con..
91,00 lei
Ex Tax:91,00 lei
Afişare 1 - 12 din 225 (19 pagini)