Pate îmborcănit - mai authentic nu s-ar putea 340 g
Bunica mea era o muiere îndemânatică şi îndemănoasă. Ne gătea nişte bucate de nici prin vise nu găsai. Din toate felurile de carne, porcul era preferatu’ dânsei pentru că era tare bine cu şunca şi cârnaţii ce-o ţineau toată iarna. Preferatul noastru, al zurbagiilor de ficiori, era pateu’ fin şi gustos, ce-l ungeam pe pită caldă şi moale. Şunca era ca şunca, că ţânea toată iarna, da’ pateu’? Odată ce-şi pocni fruntea, de zâceai că s-o bolunzit! Privirea i s-o lipit de borcanul cu gem. “Eh, dacă gemul şade cât îi zâua şi gerilă în borcan, şi pateul o sta, că nu-i după dânsul!”. Astăzi deja vin stră-strănepoţii în vizită la căsuţa bunicuţii noastre şi mereu să găsăşte, în aşteptare de guri flămânde, un pateu din borcan cu pită proaspătă şi caldă, în amintirea dânsei, că avea suflet mare, aşa că şi noi vă oferim din suflet pentru sănătatea domniilor voastre!
Ingrediente: Gușă de porc, ficat de porc, carne de porc, untură de porc, ceapă albă, sare, piper negru măcinat, zahăr, ienibahar măcinat.
Condiții de păstrare: +2..+5 °C
Produs fiert. Ambalaj: borcan din sticlă.
A se consuma în termen de 5 zile de la deschidere