Davino- Flamboyant 2019, sec, 750 ml
Davino Flamboyant 2019, Sec, 750 ml
Descriere produs:
Davino Flamboyant 2019 este un vin roșu sec, de origine controlată "Dealu Mare". Acesta este un cupaj rafinat realizat din struguri Cabernet Sauvignon (70%), Merlot (20%), și Fetească Neagră (10%).
Detalii produs:
- Producător: Davino
- Țara de origine: România
- Regiune: Dealu Mare
- Soiuri de struguri: Cabernet Sauvignon (70%), Merlot (20%), Fetească Neagră (10%)
- Tip: Sec
- Culoare: Roșu rubiniu intens cu reflexe purpurii, limpede-cristalin
- Volum: 750 ml
- Alcool: 14.5% vol.
- Temperatura de servire: 18-19 °C
Note de degustare:
- Aspect: Roșu rubiniu intens cu reflexe purpurii, limpede-cristalin.
- Miros: Complex, persistent și intens, cu nuanțe de fructe negre, stafide, condimente, piper verde, mentă și tabac.
- Gust: Complex și expresiv, amplu și puternic dar rotund, cu evoluție pe o panta lungă și un postgust remanent ușor condimentat, ce pune în evidență taninurile fine și elaborate.
Origine și terroir:
Strugurii provin din cele mai valoroase parcele situate pe platourile colinare și versanții vailor din Ceptura, în inima regiunii Dealu Mare. Solurile și microclimatul diversificat al fiecărei coline contribuie la calitatea excepțională a vinului.
Vinificare:
Strugurii sunt culeși selectiv din vițe de vie cu o vârstă medie de 37-40 de ani. Vinificarea separată a celor trei soiuri de struguri din cupaj se realizează prin metoda clasică pe bostină, în vase mici de inox la temperaturi cuprinse între 26-28°C, pentru durate diferite: Cabernet Sauvignon timp de 29 zile, Merlot timp de 23 zile, și Fetească Neagră timp de 19 zile. Fermentația malolactică se finalizează imediat după cea alcoolică, în barrique-uri. Vinul este 100% maturat în baricuri de stejar românesc, dintre care 88% noi și 12% la a doua utilizare, timp de 9-10 luni, urmat de o învechire la sticlă de minimum 30 de luni.
Asocieri culinare:
Davino Flamboyant se asociază perfect cu carne de miel la grătar sau la cuptor, carne de vită împănată, carne de vânat și brânzeturi uscate maturate mediu.