Davino Domaine Ceptura Blanc 2022
Se produce prin culesul selectiv al strugurilor din cele mai bune
parcele, urmata de selec]ie finala la banda de sortare, in crama. Cele
trei soiuri care intra in sortiment sunt vinificate separat. Tehnologia
de vinificatie de tip preponderent reductiv este orientata in pastrarea
aromelor varietale ale strugurilor dar si in dezvoltarea unui profil
senzorial definit de arome fermentative si de maturare pe drojdii fine.
Flux menajat de prelucrare, plecand de la strugure si pana la vinul
imbuteliat. Strugurii sunt doar desciorchinati, boabele nu se zdrobesc.
Maceratie peliculara 5 ore la 13-15°C pentru Sauvignon. Mustul separat
prin scurgere gravitationala fara presare este decantat la frig timp de
24-26 ore. Fermentatie alcoolica în vase de inox de 70-100 Hl
termostatate la 10-12°C, cu drojdii selectionate pentru fiecare
sortiment in parte. Cupajul este rezultatul selectiei celor mai
valoroase loturi, procentele de participare ale fiecarui soi
stabilindu-se dupa 1-2 luni de tatonare prin microprobe. Asamblajul din
2014 beneficiaza de 10% Sauvignon Blanc maturat in vase mari de lemn de
600 litri si 15% Riesling Italico fermentat si maturat in vas mare de
lemn de 10 Hl.