OUZO PLOMARI 700 ML
In 1894 incepe indelunga cautare a lui Isidoros Arvanitis, un locuitor din Plomari incapatanat si perfectionist, neobosit in cautarea celor mai bune ingrediente pentru a crea reteta perfecta pentru ouzo. Ani mai tarziu, aceasta aroma delicata si bogata, care imbina stilul traditional cu cel modern de distilare, va fi sigilata intr-o sticla traditionala cu dop de pluta.
Caracteristici: Ouzo Plomari Isidoros Arvanitis, cu gustul caracteristic si aroma distincta, contine: apa curata din izvoarele raului Sedountas, anason Lisvorio, chimen de la North Evia, scortisoara, nucsoara, extract de mastic din Chios, diverse alte ierburi si sare de la Kalloni Lesvos.
Producator: Isidoros Arvanitis SA
Regiune: Insula Lesvos, sat Plomari
Productia: Procesul de distilare este un adevarat ritual si, intr-o mare masura, este responsabil pentru crearea aromei ideale. Fiecare distilare dureaza noua ore deoarece, dupa cum se spune: "cu cat dureaza mai mult, cu atat este mai buna distilarea". Distilarea incepe prin fierberea lichidului. Aburul rezultat este captat si racit. Lichidul condensat este apoi colectat intr-un recipient mare. Distilarea continua in distilatoare de cupru facute manual, cazane (amvikes), singurele mijloace adecvate de productie. "Capul" si "coada" procesului de distilare - prima si ultima parte a distilarii - sunt eliminate, ramanand doar partea principala, care este cea mai buna si mai gustoasa. Inainte sa fie imbuteliat, extractul este diluat cu apa curata de la izvorul raului Sedountas, pentru ca ouzo sa atinga concentratia alcoolica dorita. In cele din urma, este imbuteliat, ambalat si depozitat folosind cele mai moderne echipamente. Astfel, prin acest proces de productie special, si cu reteta deosebita a lui Isidoros, Ouzo de Plomari Isidoros Arvanitis se distinge prin gustul traditional si aroma sa unica.
Ambalaj: Ouzo Plomari este disponibil intr-un ambalaj elegant de 700 ml.
Alcool: 40% vol.
"Ritualul ouzo": Beti-l cu prietenii in fata unui platou cu gustari (meze). Ouzo este intotdeauna mai bun cu apa sau gheata, nu sec. Si cel mai bun mod de a-l servi este de a adauga apa inainte de gheata, astfel incat temperatura sa fie redusa treptat si aromele eliberate in mod corespunzator.